- Makaron orkiszowy wstążki gniazda BIO - tagliatelle farro BIO - Alce Nero 250g
OPIS
Wyśmienity makaron z mąki płaskurki. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. Produkt wegetariański i wegański, posiada certyfikat BIO.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8min.
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z pszenicy płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Płaskurka to gatunek pszenicy, który dał początek takim odmianom tego zboża jak durum i orkisz, ze względu na dużą zawartość błonnika doskonale sprawdza się w produkcji makaronów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna - 1457 kJ/347 kcal
Tłuszcz - 1,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 68 g
wtym cukry - 2,2 g
Błonnik - 4,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
Marka
Kod producenta
8009004809246
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię