8004690631515 - na stronę.jpg

Opis

Charakterystyczną cechą tego makaronu jest przekrój w kształcie kwadratu.

Ogromną zaletą makaronu jest to, że ciężko go "rozgotować" stąd ogromna sympatia do niego wśród smakoszy.

Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany przez matryce z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny.

Co oznacza technika przetwarzania makaronu za pomocą matryc z brązu?

Mieszanina wysokiej jakości semoliny i wody przechodzi przez „matrycę” z otworami o różnych kształtach i rozmiarach, które odtwarzają format pożądanego makaronu.

Następnie szereg obrotowych noży umieszczonych na wyjściu z „matrycy” przecina wyrób, wyznaczając długość makaronu. Materiał, z którego wykonane są „matryce”, określa porowatość i strukturę zewnętrznej powierzchni ciasta.

We Włoszech suchy makaron uzyskuje się specjalną włoską techniką przeciągania brązem, poprzez walcowanie, a następnie suszenie ciasta.

 

Czas gotowania: około 13 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1498 kJ

Białko - 14,5g

Tłuszcz - 1g

Cukier - 70g

Sód - 8g

 

Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu

 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Makaron spaghetti quadrate z matrycy z brązu - La Molisana 1 kg

Cena: 20,90 zł 20.90
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: La Molisana
Kod produktu: MOL-PAS-QUA-1000
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium