- Makaron świderki fusilli trójkolorowy semolinowy BIO - fusilli tricolora BIO - Alce Nero 500g
OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. Produkt jest wegetariański i wegański, posiada certyfikat BIO.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy durum*, mąka z pszenicy durum* z suszonymi pomidorami*(3%), mąka z pszenicy durum* z suszonym szpinakiem* (2%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Pszenica durum to inaczej pszenica twarda, nazywana też jako "makaronowa", ziarna pszenicy durum są duże, bardzo twarde i mają bursztynowy kolor.
Pszenica twarda jest też źródłem selenu (silny antyoksydant usuwający z organizmu nadmiar wolnych rodników tlenowych) i żelaza (zapobiega rozwojowi anemii). W zbożu obecne są również: wapń, magnez, cynk i fosfor pierwiastki istotne dla zdrowia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1470 kJ/350 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
Opinie o Makaron świderki fusilli trójkolorowy semolinowy BIO - fusilli tricolora BIO - Alce Nero 500g
w naszym programie lojalnościowym.