- Makaron świderki fusilli (z płaskurki) BIO - fusilli faro BIO - Alce Nero 500g
OPIS
Wyśmienity włoski makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero. Produkt wegetariański i wegański z certyfikatem BIO.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy płaskurki (pszenica orkiszowa razowa)*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Płaskurka to gatunek pszenicy, który dał początek takim odmianom tego zboża jak durum i orkisz, ze względu na dużą zawartość błonnika doskonale sprawdza się zwłaszcza w produkcji makaronów. Produkty z płaskurki wyróżniają się wyjątkowymi walorami smakowymi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1445 kJ/344 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany - 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik - 4,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g