- Marmolada z czerwonych pomarańczy BIO - Agrisicilia 240 g
Marmolada produkowana jest z miąższu i skórki świeżych pomarańczy, ma niepowtarzalny smak i zapach.
Stanowi doskonały dodatek do ciast i wypieków mięsnych.
Sporządzono z 45 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.
Skład: cukier trzcinowy*, czerwona pomarańcza "Arancia Rossa di Sicilia IGP**" ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
* certyfikowany składnik ekologiczny
**IGP (Indicazione Geografica Protetta) - Chronione Oznaczenie Geograficzne.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1069 kJ/252 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 59 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 °C i spożyć w ciągu 14 dni.