- Mus figowo-cytrynowy BIO - Alce Nero 270 g
Naturalny, delikatny mus figowo-cytrynowy z ekologicznej włoskiej uprawy charakteryzuje się idealnie przełamanym smakiem, a dzięki temu słodko-kwaśnemu połączeniu produkt zyskał na świeżości.
Mus idealnie nada się do bezpośredniego spożycia, ale także do deserów lub do serów dojrzewających.
Sporządzono z 70 g owoców na 100 g produktu.
Składniki: figi* (61%), cukier winogronowy*, cytryny* (9%).
(* składniki ekologiczne)
Produkt wegetariański, wegański i bezglutenowy.
Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy
Produkt certyfikowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -861 kJ/205 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany -50 g
w tym cukry - 50 g
Błonnik - 1,4 g
Białko - 0,6 g
Sól - 0 g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.