- Oliwki Taggiasche w zalewie z oliwą z oliwek - Citres 200 g
Oliwki bez pestek Taggiasche to mięsiste, czarne oliwki o słodkim, delikatnym smaku i owocowym zapachu, z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Oliwka Taggiasca to typowy owoc regionu Liguria. Jest bardzo popularna w kuchni, zarówno we Włoszech, jak i za granicą.
Doskonale pasują do różnych potraw. Można z nich tworzyć pierwsze i drugie dania, przygotowywać przekąski i pyszne aperitify, używać ich w tradycyjnych włoskich przepisach (takich jak Focaccia z oliwkami).
Mogą być również używane do przygotowywania sosów o mocnym smaku, do pieczonych ryb i mięs.
Skład: oliwki taggiasche (45%), olej słonecznikowy, oliwa z oliwek extra vergine (10%), sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 988 kJ / 240 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 1 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,9 g
Sól: 3 g
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.