- Passata z daktylowych pomidorów BIO - Alce Nero 350 g
Pomidory są zbierane w lipcu, sierpniu i wrześniu, kiedy są idealnie dojrzałe, a następnie przetwarzane w celu zachowania ich smaku, zapachu i właściwości odżywczych.
Następnie są myte, selekcjonowane i obierane ze skórki na parze, a następnie przecierane na puree i zagęszczane.
Produkt jest podgrzewany do wysokiej temperatury, rozlewany do butelek i pasteryzowany, aby zagwarantować jego trwałość i smak na dłużej.
Ekologiczny przecier Alce Nero nie zawiera dodatków ani soli.
Składniki: ekologiczne pomidory daktylowe*(100%) (*Składniki ekologiczne)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 193 kJ/46 kcal
Tłuszcz - 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,03 g
Węglowodany - 9,5 g
w tym cukry - 6,7 g
Błonnik - 1,2 g
Białko - 1,0 g
Sól - 0 g
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.