- Salsa słodko-pikantna paprykowa - Salsa dolce-piccante di peperoni - Lazzaris 110g
Salsa słodko-pikantna z papryki o konsystencji dżemu, z dodatkiem aromatu musztardy, odrobiną octu balsamicznego i miodu.
Bardzo ciekawe uzupełnienie dań. Idealna do czerwonego mięsa i dojrzewających serów.
Składniki: papryka 56%, woda, cukier, ocet winny (wino, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), miód akacjowy 1,4%, ocet balsamiczny 1,1% (ocet winny, moszcz gotowany, karmel), papryczka peperoncino w proszku, sok cytrynowy, sól, korektor kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, pieprz, aromat musztardowy, aromaty. Bez glutenu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 442 kJ / 104 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 23 g
w tym cukry - 23 g
Błonnik - 2 g
Białko - 1,1 g
Sól - 0,18 g
Przechowywać w chłodnym miejscu, z daleka od źródeł światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce.