- Ser parmezan DOP BIO - Azienda Agricola Ferrari 125 g
Ser twardy typu podpuszczkowego, wytwarzany z krowiego mleka, leżakujący w solance.
Parmezan to właściwie tylko skrót od „Grana parmigiano reggiano“, jest niezwykle wszechstronnym serem, krojony parmezan dobrze komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej.
Dodany do takich warzyw, jak szparagi, cukinia, bakłażan nadaje im wyjątkowy charakter.
Świetnie komponuje się z makaronami, kluskami gnocchi i winem.
Skład: mleko krowie*, sól, podpuszczka (cielęca).
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1671 kJ/402 kcal
Tłuszcz: 29,7 g
w tym kwasy nasycone: 19,8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 23,4 g
Sól: 1,6 g
Przechowywać w temperaturze od +2 do +4°C.
Marka
Symbol
SER-PARM-FERR-125
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię