- Ser parmezan dojrzewający 24M - Caseificio Cavola 993 250 g
PARMIGIANO REGGIANO DOP FORMAGGIO 250 g
Parmigiano Reggiano jest produktem całkowicie naturalnym (łącznie ze skórką), a duża zawartość białka, witamin, wapnia i minerałów sprawia, że wskazany jest dla osób w każdym wieku, również dla dzieci.
Ser parmezan od wieków powstaje według starej, tradycyjnej receptury. Ser parmezan to włoski ser typu podpuszczkowego, wytwarzany z mleka krowiego, który charakteryzuje się suchością i twardością.
Parmezan leżakuje w solance i dojrzewa 24 miesiące. W tym czasie nabywa charakterystycznego, intensywnego smaku.
Ser parmezan idealnie podkreśla smak potraw, dlatego chętnie dodawany jest do makaronów, risotto i sałatek.
Wygląd zewnętrzny: drobna i delikatna skórka o grubości ok. 5 mm
Kolor ciasta/wewnętrzny: słomkowożółty/słomkowy
Zapach: typowy
Smak: słodki i delikatny
Skład: mleko krowie, sól, podpuszczka
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1671 kJ/402 kcal
Tłuszcz - 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 32 g
Sól - 1,6 g
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.