- Sos arrabbiata do makaronu BIO - Alce Nero 350 g
Ekologiczny sos arrabbiata to charakterystyczny włoski sos, który samą nazwą nawiązuje do pikantnego smaku uzyskanemu dzięki dodatkowi czerwonej papryczki chilli i wysokiej jakości oliwy z oliwek.
Dzięki ekologicznym składnikom zawdzięczamy prosty skład oraz idealnie doprawiony sos, który po podgrzaniu staje się wyśmienitym posiłkiem.
Składniki: pomidory*(74%) (przecier pomidorowy*, pulpa pomidorowa*, pasta pomidorowa*), woda, oliwa z oliwek extra virgin*(3,5%), cukier trzcinowy*, sól, pietruszka*, czosnek*, chili*(0,13%). *Składniki ekologiczne.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 294 kJ/70 kcal
Tłuszcz - 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 6,8 g
w tym cukry - 5,9 g
Błonnik - 2,3 g
Białko - 1,5 g
Sól - 1,3 g
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.