To prosty, ale niezwykle smaczny sos, w którym świeży smak włoskich pomidorów łączy się z niepowtarzalnym zapachem bazylii.
Sugo alla Napoletana jest wytwarzana wyłącznie z włoskich pomidorów, oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia i najlepszych składników, które gotowane na wolnym ogniu, podkreślają niepowtarzalny smak sosu.
Składniki: pulpa pomidorowa, cebula (6%), oliwa z oliwek extra virgin (2%), marchew (2%), sól, bazylia
Bez użycia środków konserwujących.
Pochodzenie pomidora: Włochy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 198 kJ/48 kcal
Tłuszcz - 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 3,2 g
w tym cukry - 3,2 g
Błonnik - 1 g
Białko - 1,2 g
Sól - 0,5 g
Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze <4°C i spożyć w ciągu 5 dni.
Sposób użycia: Podgrzewać w mikrofalówce lub bezpośrednio na patelni.