- Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy.
Trzy malutkie salsy słodko-pikantne o smaku fig, gruszek i pomarańczy. Opakowanie zawiera trzy salsy w słoiczkach po 50g. Doskonałe na oryginalny i niezobowiązujący prezent.
Salsa pomarańczowa o intensywnym aromacie. Zrównoważony kwaskowatością i wyrazistymi zapachami cytrusów.
Doskonały dodatek do pieczonej kaczki lub kurczaka, dziczyzny i mozzarelli.
Salsa figowa oferuje ciepło i słodycz figi, letniego owocu, który w późnym sierpniowym słońcu szkli się, uwalniając swój niepowtarzalny zapach. Smak pozostawia intensywne i aromatyczne wspomnienia. Sos, który świetnie komponuje się z dziczyzną, zarówno wieprzowiną, jak i prosciutto z dzika, pikantną Gorgonzolą DOP, Roquefortem DOP i dojrzałym Castelmagno DOP.
Salsa gruszkowa pełna i intensywna w smaku. Sos o tak idealnej konsystencji, że można by się w nim zanurzyć od razu!
Idealna z serem Grana Padano DOP, Parmezanem DOP oraz serem Umbriaco.
Składniki:
Salsa pomarańczowa: Pomarańcze kandyzowane 40% (pomarańcze, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, zakwaszacz: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), cukier, woda, syrop glukozowy, aromat musztardowy, aromaty, zakwaszacz: kwas cytrynowy. Bezglutenowy
Salsą figowa: Figi 20%, figi kandyzowane 20% (figi, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, zakwaszacz: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), cukier, woda, syrop glukozowy, aromat gorczycowy, aromaty, barwnik: E141 (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin).
Salsa gruszkowa: Gruszki kandyzowane 38% (gruszki, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, zakwaszacz: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), cukier, woda, syrop glukozowy, aromat musztardowy, aromaty, zakwaszacz: kwas cytrynowy. Bezglutenowy
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.