- Włoski ocet pomidorowy - Mutti 500 ml
Włoski, aromatyczny ocet o niskiej kwasowości (6%), pozyskiwany w naturalny sposób z przetworzenia dojrzałych pomidorów.
Ocet pomidorowy to naturalny produkt powstający w wyniku fermentacji pomidorów, w pierwszym etapie alkoholowej (z udziałem drożdży), a następnie octowej, podczas której bakterie kwasu octowego przekształcają alkohol w kwas octowy.
W smaku przypomina najlepsze suszone pomidory, świetnie sprawdzi się do sałatek, marynat i glazur.
Skład: ocet pomidorowy 100%.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 107 kJ / 25kcal
Białko - 3,7g
Tłuszcz - 0,5g
w tym nasycone: 0,1g
Węglowodany - 2,6g
w tym cukry: 0,5g
Sól - 0,07g
Marka
Symbol
MUT-OCE-POM-500
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię