Opis

Jeden z najstarszych włoskich serów. Jest on produkowany tradycyjnie z mleka owczego (pecora po włosku znaczy owca). 

Młody jadany jest w plasterkach, dojrzały jest często ścierany i używany do posypywania potraw. Często zastępuje parmezan. Występuję w wielu odmianach.

Pecorino Romano to słony twardy ser z mleka owczego i ma charakterystyczny aromatyczny, przyjemnie ostry, bardzo słony smak.

Pecorino Romano najczęściej używa się do ścierania do makaronów (w zastępstwie za Parmigiano Reggiano (parmezan), jednakże jest on tak pyszny, że można go również kosztować samego, i wystawić na desce serów i wędlin. 

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Włoski ser Pecorino Romano - Colla 200g

Cena: 34,55 zł 34.55
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium