- Włoski sos casio e pepe - Tigullio 185 g
Klasyczny włoski sos do makaronu z aromatycznym serem Pecorino Romano DOP i zmielonym pieprzem, tworzą zawiesisty pyszny sos z lekko kremowym i pikantnym nadzieniem.
Cacio e pepe oznacza po włosku ser i pieprz i to właśnie na bazie tych dwóch składników powstał kultowy sos pochodzący z Rzymu.
Wystarczy wymieszać z gorącym, świeżo ugotowanym makaronem i cieszyć się smakiem, a dzięki temu, że jest zamknięty w praktycznym słoiczku może być użyty zawsze gdy ma się ochotę na smaczny i aromatyczny sos do makaronu.
Skład: olej słonecznikowy, cukinia, ziemniaki, ricotta (serwatka, śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), syrop glukozowy, ser Pecorino Romano DOP 6%, sól, serwatka w proszku, błonnik ziemniaczany, pieprz czarny 0,7%, białka mleka, regulator kwasowości: kwas mlekowy, czosnek.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1478 kJ / 357kcal
Białko - 3,4g
Tłuszcz - 32g
w tym nasycone: 4,2g
Węglowodany - 13g
w tym cukry: 7,1g
Sól - 3,5g
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni dodając oliwę z oliwek.