- Włoski sos Nduja - Callipo 200 g
Włoski sos Nduja di Spilinga to doskonały produkt z regionu Nastria w Kalabrii, typowy dla regionu Spilinga.
Jest przygotowywany z mięsa wieprzowego i oryginalnej włoskiej ostrej papryczki chili, aby delektować się jego autentycznym smakiem, można go podawać na gorącym chlebie, grzankach i pizzy lub jako sos do makaronów.
Pyszny do wzbogacania pierwszych dań lub w połączeniu z warzywami i roślinami strączkowymi.
Skład: nduja 92% (tłuszcz wieprzowy 42%, wieprzowina 30%, papryczka chili 25%, sól 3%), oliwa z oliwek 8%.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 2199 kJ / 532kcal
Białko - 20g
Tłuszcz - 50g
w tym nasycone: 23g
Węglowodany - 0g
w tym cukry: 0g
Sól - 2,2g
Marka
Symbol
CAL-NDU-200
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię