- Czekolada mleczna z orzechami laskowymi BIO - Cioccolato al latte e nocciole intere - Alce Nero 100 g
Kakao wykorzystywane do produkcji czekolady posiada certyfikat Fair Trade i pochodzi z Ameryki Łacińskiej, gdzie jest uprawiane przez grupy rolników, którzy promują zasady jakości i zdrowotności surowców, ale przede wszystkim zrównoważonego rozwoju społecznego i środowiskowego.
Skład: miazga kakaowa*, cukier trzcinowy* (23 %), tłuszcz kakaowy*, wanilia*. Masa kakaowa min. 75 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa kakaowa minimum 36 %
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2516 kJ / 599 kcal
Tłuszcz - 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g
Węglowodany - 24 g
w tym cukry - 38 g
Błonnik - 12 g
Białko - 9 g
Sól - 0,02 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Marka
Kod producenta
8009004901186
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię