- Deser Tiramisu BIO - Gildo Rachelli 90 g
Najlepiej spożyć przed: 06.03.2024
Deser z kremem mascarpone (74 %) oraz z nasączonymi kawą (16 %) biszkoptami (9 %), posypany kakao (1 %). Zawiera alkohol.
Tiramisu to włoski deser złożony z warstwy biszkoptu nasączonej bardzo mocną kawą espresso, na którą nakłada się warstwę kremu z sera mascarpone, żółtek jaj kurzych i cukru, a całość posypuje się warstwą gorzkiej czekolady.
Składniki: śmietanka*, mascarpone* 16 % [śmietanka*, regulator kwasowości: kwas mlekowy], surowy cukier trzcinowy*, mleko pełne*, woda, biszkopt* [mąka pszenna*, cukier*, jaja*, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu], jaja*, mleko odtłuszczone w proszku*, maltodekstryna*, kakao w proszku*, alkohol etylowy*, ekstrakt z kawy* 1,2 %, skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: agar*.
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1056 kJ/277 kcal
Tłuszcz: 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,3 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 24 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 5,1 g
Sól: 0,17 g
Przechowywać w lodówce w temperaturze 0 - 7 °C
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.