- Gnocchi ziemniaczane - gnocchi di patate - Granoro 500 g
Gnocchi to tradycyjna włoska potrawa o starodawnym pochodzeniu.
Są to małe ziemniaczane kawałki ciasta z charakterystycznymi rowkami, które pomagają zebrać jak największą ilość sosu.
Kluski ziemniaczane Granoro są pasteryzowane i pakowane w atmosferze ochronnej, a ich podstawową cechą produkcji są starannie wyselekcjonowane składniki, aby tradycyjna potrawa smakowała obłędnie.
Gnocchi to idealne danie na każdą okazję są szybkie w przygotowaniu, doskonałe z tradycyjnymi sosami, np. Bolognese, lub smażone na patelni, po ugotowaniu w wodzie i soli, w połączeniu z ulubioną przyprawą i posypką z parmezanu.
Składniki: Puree ziemniaczane 80% (woda, odwodnione płatki ziemniaczane (ziemniaki, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, przeciwutleniacze: metabisiarczyn sodu, aromaty), mąka pszenna typ 00, skrobia ziemniaczana, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: kwas sorbowy, aromat naturalny, posypka z mąki ryżowej.
Produkt zawiera gluten i może zawierać śladowe ilości soi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -668 kJ/157 kcal
Tłuszcz - 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany -33 g
w tym cukry - 0,1 g
Błonnik - 0,5 g
Białko - 5,2 g
Sól - 1,4 g
Przygotowanie: Gnocchi prosto z opakowania wrzucić do osolonego wrzątku, wyciągnąć gdy tylko wypłyną na powierzchnię.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać do trzech dni w lodówce.