- Panettone classico włoska babka tradycyjna - Pan Ducale 1 kg
Panettone, to tradycyjna włoska babka drożdżowa kojarzona z okresem Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku pochodząca z Mediolanu.
Stosując czysty zakwas, najlepsze rodzynki i owoce kandyzowane oraz długi, powolny proces rozczynu, uzyskuje się tradycyjne panettone PAN DUCALE.
Miękkie, pachnące i całkowicie naturalne.
Panettone ma niespotykany smak, dostojny wygląd i jest niezwykle smaczne i delikatne. W wariancie klasycznym zawiera kandyzowaną skórkę pomarańczową i cytrynową oraz rodzynki.
Ciasto podaje się pokrojone na długie, pionowe kawałki.
Składniki: mąka pszenna typ "0", rodzynki 23%, masło, cukier, świeże żółtko jaja, kandyzowana skórka cytrusowa 5% (skórka pomarańczy i cytronu), naturalny zakwas z pszenicy, odwrócony syrop cukrowy, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych (pochodzenia roślinnego), świeże pasteryzowane mleko pełne, sól, naturalne aromaty.
Zawiera: gluten, mleko i jaja. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1520/363kcal
Białko - 6,5g
Tłuszcz - 13,5g
w tym nasycone: 8,5g
Węglowodany - 52,5g
w tym cukry: 25g
Błonnik: 2,5g
Sól - 0,4g