- Nuova Castelli parmigiano reggiano DOP - ser parmezan dojrzewający 12 miesięcy 125 g
Najbardziej znany na świecie włoski ser twardy, który jest produkowany wyłącznie w regionach Reggio Emilia i Parma na północy Włoch.
Jego nazwa pochodzi właśnie od połączenia ze sobą nazw regionów.
Ser jest wytwarzany z odtłuszczonego mleka krowiego zgodnie z kilkusetletnią recepturą. Cały proces jest kontrolowany przez Konsorcjum Parmigiano Reggiano, które jako jedyne ma prawo do umieszczenia na kręgu sera pieczęci potwierdzającej oryginalność produktu
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.