- Tortellacci z borowikami - Perino 250g
Ręcznie robiony makaron inspirowany pyszną, domową włoską kuchnią, tworzony z niezwykłą starannością.
Do wyrobu makaronu używana jest semolina z pszenicy durum, co gwarantuje dużą elastyczność produktu.
Skład: semolina z pszenicy twardej, borowiki (29%), ser ricotta (serwatka z mleka, śmietanka, sól), masa jajowa pasteryzowana, bułka tarta (mąka pszenna, sól drożdże), woda, cebula, sól, olej rzepakowy, przyprawy, koncentrat grzybowy (koncentrat soku pieczarki, sól, aromat, ekstrakt drożdżowy)
Każdy kucharz doceni krótki czas gotowania (7-8 min.). Doskonałe danie niewymagające wielu dodatków.
Produkt mrożony.
Należy spożyć w ciągu 3 dni od rozmrożenia.
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej. Tortellacci w czasie dostawy ulegnie rozmrożeniu, więc należy je spożyć w ciągu 48h.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.