- Włoska babka Colomba z gruszką i czekoladą - Colomba pera a cioccolato - Bonifanti 1 kg
Colomba pera a cioccolate to ciasto wielkanocne pieczone w piekarniku z kawałkami czekolady i kandyzowaną gruszką z polewą z orzechów laskowych, migdałów i ziaren cukru.
Wyroby cukiernicze firmy Bonifanti są wypiekane na naturalnym zakwasie wytwarzanym z drożdży z naturalną fermentacją, wypiekane w piecu w kontrolowanej temperaturze wewnątrz formy wykonanej z papieru pergaminowego z karbowanym dnem, który pozwala ciastu rosnąć pionowo i ogranicza utratę wilgoci. Powolne, naturalne chłodzenie w kontrolowanej temperaturze, dopełnia całości procesu pieczenia tej pysznej włoskiej babki.
Najlepiej spożyć przed: 30.06.2025
Skład: mąka pszenna, cukier, kandyzowane gruszki (13,1%), masło, cukier granulowany cukier (7,5%), żółtko jaja świeże od kur z wolnego wybiegu, naturalne białe drożdże macierzyste: (Mąka pszenna, woda), łezki czekoladowe (4,4%), migdały (2,8%), białko jaja kurzego świeże od kur z wolnego wybiegu, orzechy laskowe (1,5%), mąka ryżowa i mąka pszenna, cukier inwertowany, miód, Emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, masło kakaowe kwasów tłuszczowych, masło kakaowe, mleko w proszku, gorzkie migdały (0,3%), sól, skrobia ryżowa, aromat naturalny aromat gruszkowy, wanilia z Madagaskaru.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1631 kJ / 388kcal
Białko - 6,1g
Tłuszcz - 15g
w tym nasycone:7,9g
Węglowodany - 57g
w tym cukry: 34g
Sól - 0,39g