- Włoska babka Colomba z kandyzowanymi owocami - Colomba uvetta e canditi - Bonifanti 750 g
Colomba uvetta e canditi to ciasto wielkanocne pieczone w piekarniku z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową, pokryte polewą z orzechów laskowych, posypane migdałami i ziarenkami cukru.
Wyroby cukiernicze firmy Bonifanti są wypiekane na naturalnym zakwasie wytwarzanym z drożdży z naturalną fermentacją, wypiekane w piecu w kontrolowanej temperaturze wewnątrz formy wykonanej z papieru pergaminowego z karbowanym dnem, który pozwala ciastu rosnąć pionowo i ogranicza utratę wilgoci. Powolne, naturalne chłodzenie w kontrolowanej temperaturze, dopełnia całości procesu pieczenia tej pysznej włoskiej babki.
Najlepiej spożyć przed: 30.06.2025
Skład: Mąka pszenna, cukier, kandyzowana skórka z pomarańczy (12,5%), masło, cukier 7,5%, żółtko jaja świeże od kur z wolnego wybiegu, rodzynki sułtańskie (5,6%), drożdże, świeże białko jaja od kur z wolnego wybiegu kury karmione ziemią, migdały (2,5%), orzechy laskowe (1,6%), mąka ryżowa i pszenna wstępnie ugotowana, syrop cukrowy, cukier inwertowany, miód, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, gorzkie migdały (0,4%), masło kakaowe, mleko w proszku, sól, skrobia ryżowa, naturalny aromat ryż, naturalny aromat owoców cytrusowych, jagody wanilii z ziaren wanilii z Madagaskaru.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1620J / 385kcal
Białko - 6,1g
Tłuszcz - 14g
w tym nasycone: 7,7g
Węglowodany - 57g
w tym cukry: 35g
Sól - 0,38g