- Włoska babka Colomba z wiśnią - Colomba all 'Amarena - Bonifanti 1 kg
Colomba all'Amarena to ciasto wielkanocne pieczone w piekarniku, z połówkami kandyzowanych wiśni, pokryte polewą z orzechów laskowych, całymi migdałami i skórką cytrusową.
Wyroby cukiernicze firmy Bonifanti są wypiekane na naturalnym zakwasie wytwarzanym z drożdży z naturalną fermentacją, wypiekane w piecu w kontrolowanej temperaturze wewnątrz formy wykonanej z papieru pergaminowego z karbowanym dnem, który pozwala ciastu rosnąć pionowo i ogranicza utratę wilgoci. Powolne, naturalne chłodzenie w kontrolowanej temperaturze, dopełnia całości procesu pieczenia tej pysznej włoskiej babki.
Najlepiej spożyć przed: 30.06.2025
Skład: Mąka pszenna, kandyzowane wiśnie (15,2%), cukier, masło, cukier granulowany (7,5%), świeże żółtko jaja kurzego z wolnego wybiegu, naturalne drożdże, migdały (2,8%), świeże białko jaja kurzego z wolnego wybiegu, migdały, orzechy laskowe (1,5%), mąka ryżowa i pszenna wstępnie ugotowana, miód, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1607 kJ / 382kcal
Białko - 6,3g
Tłuszcz - 15g
w tym nasycone: 7,8g
Węglowodany - 56g
w tym cukry: 33g
Sól - 0,36g