- Salami napoli - Simonini 200 g
Salami napoli to popularna włoska dojrzewająca wędlina wieprzowa o charakterystycznej czerwonej barwie. Produkowana tradycyjnie na południu Włoch, zwłaszcza w regionie Kampania.
Wędlina z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego o delikatnym aromacie i smaku. Dojrzewa ok. 60-80 dni.
Doskonała do kanapek, na deskę wędlin i pizzę.
Skład: mięso wieprzowe, sól, glukoza, sacharoza, przyprawy, aromaty, przeciwutleniacz: E301, konserwanty: E250, E252
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1410 kJ/340 kcal
Tłuszcz - 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 11 g
Węglowodany - 0,5 g
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 22 g
Sól - 3,9 g
Przechowywanie: 0/+4 ° C
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.