- Salami spianata piccante - Simonini 200 g
Włoska wędlina salami spianata piccante to wędlina typowa dla regionu Lazio. Jest aromatyczna i pikantna w smaku, ale w sposób umiarkowany. Ostrość zawdzięcza dodatkowi papryczek pepperoni, które pobudzają apetyt.
Sekretem jest przygotowanie zgodnie z recepturą z chudego, wieprzowego mięsa o bardzo grubym kalibrze zmielenia. Pod koniec produkcji jest sprasowane w celu uzyskania charakterystycznego kształtu, któremu zawdzięcza swoją nazwę.
Najlepiej smakuje w połączeniu z klasycznymi elementami włoskiego menu, np. winem, oregano i oliwkami.
Skład: mięso wieprzowe, sól, naturalne aromaty, przyprawy, glukoza, aromaty, przeciwutleniacz E300, konserwanty: E250, E252,
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1487 kJ/340 kcal
Tłuszcz - 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 12 g
Węglowodany - 0,5 g
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 22 g
Sól - 3,9 g
Przechowywanie: 0/+4 ° C
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.