4.PNG

Opis

Włoska wędlina salami spianata piccante to wędlina typowa dla regionu Lazio. Jest aromatyczna i pikantna w smaku, ale w sposób umiarkowany. Ostrość zawdzięcza dodatkowi papryczek pepperoni, które pobudzają apetyt.

Sekretem jest przygotowanie zgodnie z recepturą z chudego, wieprzowego mięsa o bardzo grubym kalibrze zmielenia. Pod koniec produkcji jest sprasowane w celu uzyskania charakterystycznego kształtu, któremu zawdzięcza swoją nazwę.

Najlepiej smakuje w połączeniu z klasycznymi elementami włoskiego menu, np. winem, oregano i oliwkami.

 

Skład: mięso wieprzowe, sól,  naturalne aromaty, przyprawy, glukoza, aromaty, przeciwutleniacz E300, konserwanty: E250, E252,

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1487 kJ/340 kcal
Tłuszcz - 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 12 g
Węglowodany - 0,5 g
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 22 g
Sól - 3,9 g

Przechowywanie: 0/+4 ° C

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Salami spianata piccante - Simonini 200 g

Cena: 25,10 zł 25.10
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium