Burrata_maldera_500x500.jpg

Opis

Burrata Maldera jest bardzo delikatną i miękką burratą. Jej konsystencja przypomina do złudzenia straciatellę. Ten kremowy ser, to bardziej wykwintna siostra mozzarelli, w smaku niezwykle delikatna i lekko słodkawa. Wywodzi się z Apulii. Prawdziwa włoska burrata produkowana jest z mleka krowiego. Po przekrojeniu wypływa z niej aksamitny serek stracciatella, czyli zatopione w gęstej śmietance kawałeczki mozzarelli. Burrata charakteryzują się wyjątkową świeżością, w związku z tym ma krótki termin przydatności do spożycia (ok. 2 tygodnie od dnia produkcji).

Włoska burrata może być podawana na wiele sposobów, jako samodzielna przystawka lub dodatek do sałatek i makaronów. Wspaniale smakuje skropiona oliwą z oliwek extra vergine, z pomidorkami, ze świeżo zmielonym pieprzem lub z pesto z rukoli. Można ją również jeść na słodko, z truskawkami, malinami czy borówkami. Burrata to prawdziwy delikates włoski, który może być użyty w wielu potrawach, wedle uznania kucharza. Doskonale smakuje również na pizzy, jednak należy pamiętać, aby dodać ją "po piecu".

Składniki: MLEKO krowie pasteryzowane, ŚMIETANA UHT (48%), sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, regulator kwasowości: kwas mlekowy.

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

Opinie o produkcie (0)

Ser burrata - Maldera 125 g

Cena: 14,58 zł 14.58
ilość +- szt.
wkrótce dostępny

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium