Najbardziej znany na świecie włoski ser twardy, który jest produkowany wyłącznie w regionach Reggio Emilia i Parma na północy Włoch. Jego nazwa pochodzi właśnie od połączenia ze sobą nazw regionów.
Ser jest wytwarzany z odtłuszczonego mleka krowiego zgodnie z kilkusetletnią recepturą.
Cały proces jest kontrolowany przez Konsorcjum Parmigiano Reggiano, które jako jedyne ma prawo do umieszczenia na kręgu sera pieczęci potwierdzającej oryginalność produktu.
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.