Vellutata, to delikatny sos na bazie masła i sera Parmigiano Reggiano z dodatkiem trufli.
Sposób użycia:
10/15 g dla osoby - Sos do makaronu (tagliatelle, tortellini…), przegrzebek, omletów, jajek sadzonych, dań na ciepło.
Skład: Masło 88%, letnia trufla (Tuber aestivum Vitt.) 5%, ser „Parmigiano Reggiano DOP” (chroniona nazwa pochodzenia), sól morska, ziemniaki, kwas: kwas cytrynowy, aromat.
Wartości odżywcze w 100 g | ||
---|---|---|
Energia | 2855 | KJ |
694 | Kcal | |
Tłuszcze | 74,3 | g |
– w tym tłuszcze nasycone | 51,6 | g |
Węglowodany | 2,6 | g |
– w tym cukry | 0,2 | g |
Błonnik | 3,0 | g |
Białko | 2,2 | g |
Sól | 1,33 | g |
Marka
Kod producenta
8017605009828
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię