Opis

Caputo to rodzinny młyn, którego początki sięgają 1924 r.

Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, rodzinna firma Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.

Mąka Caputo powstaje tylko i wyłącznie z mieszanki najlepszej, dostępnej na globalnym rynku pszenicy.

Mąka pszenna typu "0" zapewnia ciastom miękkość i objętość, jest  idealna do wyrabiania lekkich ciast z dużymi pęcherzami powietrza np. pizzy z chrupiącymi rogami ciasta. 

Nuvola to staranny dobór w 100% naturalnych surowców bez dodatków i konserwantów, który zapewnia objętość i miękkość ciasta dzięki wysokiej zdolności fermentacji naturalnie występującej w ziarnach.

W 250-260

Elastyczność: P 0,5 / L 0,6

 

Wartość odżywcza w 100g:

Energia 1490kJ/351 kcal

Tłuszcz 1g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g

Białko 12,5g

Węglowodany 72g

w tym cukry 1g

Błonnik 2g

Sól 0,017g

 

Kraj pochodzenia: Włochy

 

Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ. 

 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Mąka nuvola do pizzy neapolitańskiej - Caputo 1 kg

Cena: 15,90 zł 15.90
ilość +- szt.
mała ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Caputo
Kod produktu: CAP-MAK-NUV-1000

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium