
Z naszego bloga

Caputo to rodzinny młyn, którego początki sięgają 1924 r.
Dzięki doświadczeniu obecnie już trzech pokoleń, rodzinna firma Caputo gwarantuje wyjątkowo wysoką jakość swoich produktów.
Mąka Caputo powstaje tylko i wyłącznie z mieszanki najlepszej, dostępnej na globalnym rynku pszenicy.
Mąka pszenna typu "0" zapewnia ciastom miękkość i objętość, jest idealna do wyrabiania lekkich ciast z dużymi pęcherzami powietrza np. pizzy z chrupiącymi rogami ciasta.
Nuvola to staranny dobór w 100% naturalnych surowców bez dodatków i konserwantów, który zapewnia objętość i miękkość ciasta dzięki wysokiej zdolności fermentacji naturalnie występującej w ziarnach.
W 250-260
Elastyczność: P 0,5 / L 0,6
Wartość odżywcza w 100g:
Energia 1490kJ/351 kcal
Tłuszcz 1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Białko 12,5g
Węglowodany 72g
w tym cukry 1g
Błonnik 2g
Sól 0,017g
Kraj pochodzenia: Włochy
Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ.