
Z naszego bloga

Oliwka sycylijska wywodzi się z prowincji Palermo, Agrigento i Trapani w dolinie rzeki Belice.
Jest to szczególnie duża, słodka i smaczna oliwka, ma kulisty, średniej wielkości kształt i intensywnie zielony kolor, a miękki i gęsty miąższ nadaje jej owocom bardzo delikatny i aromatyczny smak.
Doskonale sprawdza się przez cały rok jako dodatek do dań na bazie makaronów, sałatek, pizzy i kanapek. Oliwki mogą być spożywane samodzielnie lub jako przystawka.
Tłoczy się z niej wyśmienitą oliwę o świeżym i intensywnym posmaku pomidorów.
Oliwki z pestką to naturalny produkt, który zachowuje wszystkie swoje właściwości od czasu zbiorów, aż do momentu, gdy trafi na talerz.
Odmiana: oliwka sycylijska
Pochodzenie: Sycylia
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 740 kJ/180 kcal
Tłuszcz - 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,3 g
Węglowodany - 0,5 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 5,2 g
Białko - 1,4 g
Sól - 2 g
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.