- Włoski makaron orecchiette - Divella 500 g
Orecchiette to najbardziej typowy rodzaj makaronu z rejonów Apulii w południowych Włoszech i jest i jest tam czczony jako danie narodowe.
Kształt makaronu to okrągły dysk lekko zapadnięty do środka. Orecchiette w dosłownym tłumaczeniu to "małe uszy".
W tradycyjnej kuchni makaron ten wykonywany jest z białej mąki, pszenicy durum i wody.
Ze względu na swój kształt makaron bardzo dobrze przykleja sos i idealnie smakuje w każdym połączeniu.
Podawany jest najczęściej z warzywami (brokuły, pomidory), z parmezanem, pancettą, ricottą, szynką oraz sosem śmietanowym.
Skład: mąka z pszenicy durum, woda.
Czas gotowania: około 13 minut
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1508 kJ
Białko - 13g
Tłuszcz - 1,7g
w tym nasycone: 0,9g
Węglowodany - 72g
w tym cukry: 3,9g
Sól - 0,004g
Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu
Opinie o Włoski makaron orecchiette - Divella 500 g
w naszym programie lojalnościowym.