- Mąka do makaronu podwójnie mielona 1kg Divella
Mąka o charakterystycznym, żółtym kolorze typowym dla ziarna pszenicy, a strukturze bardziej przypominającej drobne ziarna kaszki manny, a niżeli mąkę.
Pszenicę durum przypominającą kaszkę mannę otrzymuje się przez mielenie najlepszej jakości pszenicy durum.
To sprawia, że jest szczególnie odpowiednim produktem do wytwarzania wyśmienitego pieczywa zarówno w warunkach domowych, jak i w produkcji przemysłowej.
Rimacinata jest używana do produkcji makaronów: fettuccine, spaghetti alla chitarra, lasagne, gnocchi, cannelloni.
Na koniec należy podkreślić, jak duża zawartość karotenoidów kryje się w tej wyjątkowej mące, która nadaje produktowi charakterystycznej, bursztynowej barwy i jest wyraźnie lepszą od innych produktów z pszenicy w wyniku zwiększonego stężenia karotenoidów zawartych zarówno na zewnętrznej, jak i wewnętrznej części ziarna.
Składniki: 100% mąki z pszenicy durum
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 341 kJ
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,22 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 2,5 g
Białko - 12 g
Sól - 0,004 g
Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ.