Opis

Mąka o charakterystycznym, żółtym kolorze typowym dla ziarna pszenicy, a strukturze bardziej przypominającej drobne ziarna"manny", a niżeli mąkę. Pszenicę durum przypominającą kaszkę mannę otrzymuje się przez mielenie najlepszej jakości pszenicy durum. T sprawia, że jest szczególnie odpowiednim produktem do wytwarzania wyśmienitego pieczywa zarówno w warunkach domowych, jak i w produkcji przemysłowej. Rimacinata jest używana przeważnie do produkcji: fettuccine, spaghetti alla chitarra, lasagne, gnocchi, cannelloni itd. W zależności od upodobań opcjonalnie dodaje się również do niej jaja. Na koniec należy podkreślić, jak duża zawartość karotenoidów kryje się w tej wyjątkowej mące, która nadaje produktowi charakterystycznej, bursztynowej barwy i jest wyraźnie lepszą od innych produktów z pszenicy w wyniku zwiększonego stężenia karotenoidów zawartych zarówno w na zewnętrznej, jak i wewnętrznej części ziarna.

Właściwości na 100 g:

Energia

341 kcal

Tłuszcze

1 g

-w tym tłuszcze nasycone

0,22 g

Węglowodany

71 g

-w tym cukry

2,5 g

Białko

12 g

Sól

0,004 g

 

Opinie o produkcie (1)

24 czerwca 2021

Wyśmienita mąka. Piekę z niej pizzę i chleb. Polecam.

Mąka semolina na makaron rimacinata Divella 1 kg

Cena: 7,82 zł 7.82
ilość +- szt.
wkrótce dostępny
Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium