Pasta truflowa z białą trufla Tartufata - crema al Tartufo Bianco - Terramaris 580 ml
- Krem z białych trufli - crema al Tartufo Bianco - Terra Maris 500 g
Włoski krem produkowany we Włoszech z użyciem najwyższej jakości białych trufli oraz grzybów, które idealnie komponują się jako dodatek do bruschetty, czy zapiekanki. Polecany jest również jako ciekawy dodatek do dań makaronowych, ravioli, a także jako farsz do ciasta francuskiego czy drożdżowego
Skład: grzyby (Pleurotus ostreatus) 78%, masło, biała trufla (Tuber magnatum Pico) 1,5%, mąka pszenna "0", sól, cukier, przeciwutleniacz: E330 kwas cytrynowy, aromaty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 508 kJ / 123 kcal
Tłuszcz - 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,8 g
Węglowodany - 5,5 g
w tym cukry - 1,2 g
Błonnik - 1,7 g
Białko - 1,8 g
Sól - 0,9 g
Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.