Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Mąka manitoba - Divella 1 kg
Mąka manitoba - Divella 1 kg
Mąka manitoba - Divella 1 kg
Mąka manitoba - Divella 1 kg

Mąka manitoba - Divella 1 kg

  • Manitoba DIVELLA - Mąka do ciasta drożdżoweg 1kg
Złóż zamówienie w ciągu
a wyślemy je jeszcze dziś!
Rozmiar
13,57 zł
brutto / szt.
z
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Manitoba to wysokiej jakości profesjonalna włoska mąka. Specjalny typ miękkiej mąki, wytwarzanej z pszenicy durum, o bardzo dużej zawartości glutenu.

Ciasto z mąki Manitoba będzie mocniejsze i bardziej elastyczne niż ze zwykłej mąki. Główną jej cechą jest wytrzymałość w połączeniu z absorbcją wody. Mąka wysokoglutenowa jest w stanie wchłonąć tyle wody, że powiększa ona swoją wagę o półtora raza, a przy tym nie rozpuszcza się w niej, tak jak skrobia.

Dzięki temu ciasto makaronowe nie skleja się i pozostaje półtwarde.

Pieczywo i ciasta wyrobione na mące Manitoba dłużej zachowuje wilgotność niż inne wypieki.

Jest także doskonałą mąką do ciast drożdżowych, długo wyrastających.

Ciasto nie kruszy się i dłużej utrzymuje świeżość.

Główną cechą tego rodzaju mąki jest duża ilość nierozpuszczalnych białek (gliadyny i gluteniny), które powodują, że łatwiej jest mieszać składniki ciekłe w mieszaninie.

Jest to mąka bogata również w skrobię i gluten. Ten z kolei tworzy silną sieć, która utrzymuje powietrze w cieście spulchniając i umożliwiając znaczący wzrost produktu podczas obróbki termicznej. W przypadku makaronu zamiast lepkiego ciasta uzyskujemy formę al dente.

Ta mąka nadaje się do produkcji ciast drożdżowych, makaronu, ale także do niektórych rodzajów pieczywa ( np. bagietki, rogaliki, croissanty, brioszki, pączki, focaccia, Panettone, Pandoro i Colomba ) i długo rosnącej pizzy.

Manitoba jest zdefiniowana jako zbiór wszystkich mąk z W>350 niezależnie od obszaru produkcyjnego i odmiany ziaren, z których jest produkowana.

W 360-400 - oznacza, że wypieki z tej mąki są chrupiące na zewnątrz, zwarte, pulchne, lekkie, napowietrzone i elastyczne w środku. Ciasto nie kruszy się i dłużej utrzymuje świeżość.

 

Składniki: mąka z pszenicy miękkiej 100%

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 341 kJ
Tłuszcz - 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 2,0 g
Białko - 12,8 g
Sól - 0,004 g 

 

Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ. 

Marka
Kod producenta
8005121200515
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.91 / 5.00 280 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-11-19
Szybka wysyłka
2024-11-11
Ok
pixel