Opis

Produkt sprzedawany w kawałku lub w całości, pakowany próżniowo.

Guanciale (podgardle) uzyskiwany jest  z policzka wyselekcjonowanych pasiastych świń, rozpoznawalnych po typowym czarnym umaszczeniu przecinanym białym „pasem”. Boczek składa się z mięsistej części policzka, który po „masażu” mieszaniną soli, pieprzu, octu i zmiażdżonego czosnku jest przechowywany przez 15 dni w grubej soli, a następnie oczyszczany, ponownie solony i aromatyzowany czarnym pieprzem mielonym. Po przecięciu pokazuje pasma cienkiego różu przeplatane tłuszczem. Guanciale pepe można spożywać na surowo, pokroić w cienkie plasterki lub po prostu podgrzać, a następnie położyć na kromkach chleba. Prawdziwym powołaniem guanciale jest jednak to, by trafiać do sosów, zwłaszcza amatriciana i carbonara, lub jako dodatek na pizzę i do risotto. 

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w kartonie izotermicznym wraz z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Guanciale suino al pepe Sorrentino

Cena: 8,68 zł 8.68
ilość +- szt.
* - Pole wymagane
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Sorrentino
Kod produktu: SOR-GUA-SUI-PEP

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium